Hepsor logo

Āgenskalna Priedēs ekspluatācijā ir nodota jauna daudzdzīvokļu ēka

Atpakaļ

2020. gada februārī nekustamo īpašumu attīstītājs Hepsor ir nodevis ekspluatācijā otro daudzdzīvokļu ēku Āgenskalna ielā 24, Rīgā. Piecstāvu ēka Sentimento ar divdesmit astoņiem dzīvokļiem ir celta, ievērojot Āgenskalna Priežu apkaimes labākās tradīcijas, apvienojot mazpilsētas sajūtu ar moderniem būvniecības risinājumiem. Kopējās investīcijas projektā aptuveni 3.5 miljoni EUR.

Ēkas projekts iekļaujas vēsturiskajā Āgenskalna apbūvē, kam raksturīga ēku izvietošana ar īpašu leņķi pret ielu un ieturot plašu zaļo zonu. Dzīvokļi Sentimento ēkā ir aprīkoti ar balkoniem, kas vērsti prom no ielas burzmas un rada komfortablu telpu iemītnieku atpūtai. Visapkārt ēkai ir apzaļumota teritorija, no visiem ēkas logiem paveras patīkams skats uz parka zaļo zonu. Iedzīvotāju ērtībām ir izveidotas autostāvvietas ēkas pagalmā. Iedzīvotāju ērtībām ēkā ir pieejams lifts un individuālas noliktavas. Visi dzīvokļi ir aprīkoti ar jaunākās paaudzes domofoniem ar video novērošanas funkciju.

Projekta autore arhitekte Diāna Zalāne, kas pārstāv “Diānas Zalānes projektu biroju”, raksturo ēku kā lakonisku, tīru un skandināviski atturīgu. Ēkas pamanāmākā daļa ir fasāde, kas veidota no Caparol Original Meldorfer® dabiskā akmens imitācijas ķieģeļflīzēm. Tās organiski iekļaujas Āgenskalna daudzveidīgajā arhitektūras apbūvē. Fasādes materiāls ir izteikti noturīgs, energoefektīvs vienlaikus elegants un izteiksmīgs. Ēkas ieejas durvis, kas veidotas kā akcents klasiski pelēkai ēkas fasādei, ir sarkanā krāsā, ko daudzās valstīs uzskata par veiksmes un labklājības simbolu.

Ēkā ir uzstādītas energoefektīvas trīs stiklu logu paketes, kas pielāgotas dažādai saules starojuma intensitātei. Ziemeļu un austrumu fasādēs ir uzstādīti divi selektīvie stikli ar augstu siltumizolāciju. Dienvidu un rietumu fasādēs logi ir aprīkoti ar speciāli apstrādātu stiklojuma daļu, kas nodrošina efektīvu aizsardzību pret saules starojumu. Risinājumi paredzēti, lai iedzīvotāji, atrodoties dzīvokļos, justos ērti jebkuros laikapstākļos.

Projekts ir ticis īstenots sadarbība ar Hepsor grupas uzņēmumu Mitt&Perlebach. Par projekta vadību atbildīgā Hepsor pārstāve Katrīna Urbāne ir gandarīta par sasniegto rezultātu un teicamo komandas darbu. “Priecājamies un esam lepni, ka palīdzam Rīgai kļūt par vēl vienu dzīvojamo ēku skaistākai. Paldies visiem sadarbības partneriem, konsultantiem un Rīgas pilsētas būvvaldei par atbalstu”, uzsver Katrīna.

Līdz ēkas nodošanai ekspluatācijā aptuveni puse dzīvokļu jau ir rezervēti. Aicinām jaunos speciālistus un ģimenes ar bērniem izmantot Altum atbalsta programmu, nekustamā īpašuma iegādei ar samazinātu finanšu līdzdalību.

Vairāk par projektu var uzzināt, sekojot šai saitei: Āgenskalna Melodija

Atpakaļ

Turpinot izmantot mūsu tīmekļa vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai, kas nepieciešami vietnes pamatfunkciju darbībai un lietotāju preferenču saglabāšanai.