Hepsor logo

Daudzdzīvokļu projektā Baložu ielā 9 nosvinēti Spāru svētki

Atpakaļ

Dzīvojamā ēka ir igauņu attīstītāja Hepsor trešais projekts Āgenskalnā, ko plānots nodot ekspluatācijā nākamā gada sākumā

Piektdien, 18.jūnijā, Baložu ielā 9 uz topošās dzīvojamās ēkas jumta svinīgi tika uzlikts vainags, godājot senu Spāru svētku tradīciju. Šādi tiek atzīmēts brīdis, kad sasniegs ēkas augstākais punkts un pabeigta jumta nesošās konstrukcijas kā arī tiek izteikta pateicība būvniekiem par paveikto. Klātesošos uzrunāja attīstītāja Hepsor SIA Valdes loceklis Marti Krass, kurš uzteica autoru komandas Dianas Zalānes, kas pārstāv “Diānas Zalānes projektu biroju” , Agnes Serdānes, kas pārstāv “Teeja arhitekti” un būvuzņēmēja Mitt&Perlebach sadarbību, kā arī pateicās bankai Bigbank, kas finansē projektu, un visiem sadarbības partneriem, kuri piedalās projekta īstenošanā.

“Esam gandarīti, ka būvdarbi rit pilnā sparā un jau drīzumā varēsim nodot ekspluatācijā Hepsor trešo projektu Āgenskalnā ‒ vizuāli pievilcīgu ēku, kas, apvienojot ēkas vēsturiskās vērtības un mūsdienīgu arhitektūru, veido vizuāli vērtīgu un Āgenskalna vidi papildinošu un uzlabojošu rezultātu. Atzinīgi vērtējam arī klientu reakciju tā kā 75% ēkā pieejamo dzīvokļu jau ir rezervēti pirms ēkas karkasa pabeigšanas. Esam pateicīgi klientiem par izrādīto uzticību un ar nepacietību gaidām to brīdi, kad būvniecība būs pabeigta un varēsim klientiem nodot jaunās mājas” teic Martti Krass.

Kā norāda viena no projekta autorēm Diāna Zālāne, ir patīkami starp trijām Āgenskalna ieliņām saskatīt atjaunotas vēsturiskās ēkas aprises. Vēsturiskās ēkas stāsts šajā vietā sākās ap 1880.gadu, kad pēc arhitekta Oto Dīces projekta, ielu stūrī tapa jauns koka nams. Laika gaitā mainījušies ēkas īpašnieki, kas atstājis iespaidu uz ēkas arhitektūras ansambli. Jaunā projekta realizācijas gaitā vēsturiskā koka ēka tika uzmērīta, tika uzskaitītas koka detaļas un izpētīta ēkas vēsture. Agne Serdāne min, ka, lai arī projektēšanas laikā tika radīti vairāki ēkas attīstības koncepti, lēmums palikt pie ēkas vēsturiskā apjoma, saglabāt unikālo tornīti un koka detaļu detalizāciju iespējami tuvu esošajai, ir attaisnojies un rezultāts sagaidāms patiesi lielisks. Agne norāda, ka ir panākts izcils kompromiss starp sabiedrību, pasūtītāju, būvvaldi, apkārtējo vidi un vēsturisko koka ēku.”

Projekta Baložu ielā 9 būvniecība tika uzsākta 2020.gada nogalē, kad neilgi pēc izziņošanas, tika izpārdota puse no projektā pieejamajiem dzīvokļiem. Ēku plānots nodot ekspluatācijā nākamā gada sākumā. Kopumā trīs stāvu ēkā būs pieejami 18 dzīvokļi. Visi dzīvokļi tiek piedāvāti ar kvalitatīvu gala apdari. Šobrīd ir iespējams pieteikt rezervāciju diviem divistabu dzīvokļiem un trijiem četristabu dzīvokļiem. Projektā tiek piedāvātas arī noliktavas un slēgtajā, apzaļumotajā pagalmā būs pieejamas autostāvvietas, atpūtas un spēļu laukums. Iedzīvotāju drošībai tiks veikta arī diennakts videonovērošana.

Papildus informācija
https://hepsor.lv/balozu9/

Atpakaļ

Turpinot izmantot mūsu tīmekļa vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai, kas nepieciešami vietnes pamatfunkciju darbībai un lietotāju preferenču saglabāšanai.