Hepsor logo

“Hepsor” IPO ietvaros piesaistījuši 10 miljonus eiro

Atpakaļ

Ar lielu investoru aktivitāti ir noslēdzies nekustamā īpašuma attīstītāja “Hepsor” sākotnējais publiskais piedāvājums (IPO), kam sekos plānotā akciju iekļaušana “Nasdaq Tallinn” biržas galvenajā sarakstā. IPO ietvaros 19,621 investori pieteicās kopumā 6 745 135 akcijām, pieprasījumam vairāk nekā 8,7 reizes pārsniedzot sākotnējo piedāvājumu. Publiskā piedāvājuma ietvaros uzņēmumam tika piesaistīti 10 miljoni eiro.

Reaģējot uz lielo investoru pieprasījumu, “Hepsor” palielināja piedāvāto akciju skaitu no 777 001 uz 854 701. Pēc pamatkapitāla palielināšanas parakstītās akcijas veido 22,17% no uzņēmuma akciju kapitāla. Akcijas netiks sadalītas uzraudzības padomes un valdes locekļiem vai viņu uzņēmumiem – 77% IPO akciju tiks izplatīti publiskajā piedāvājumā un 23 % – institucionālajā un privātajā piedāvājumā.

Visi investori, kuri parakstījušies uz ne mazāk kā 8548 akcijām, neatkarīgi no parakstīšanās laika, saņems 100% no parakstītajām akcijām, nepārsniedzot 20 akcijas. No kopējā pieteikuma skaita, kas pārsniedz 8548 akcijas, aptuveni 7,3% pieteikumu tika saņemti līdz 12. novembrim, bet 4,3% – pēc 13. novembra. Tie investori, kuri parakstījušies uz vairāk nekā 8548 akcijām un izdarījuši to līdz 12. novembrim, saņems 7,5% no parakstītajām akcijām, bet tie, kuri parakstījušies uz šādu apjomu pēc 13. novembra – 5%. Darbinieki un viņu kontrolē esošie uzņēmumi kopumā saņems 8 281 akcijas.

“Hepsor” valdes loceklis Henrijs Lakss (Henri Laks) atzīst: “Lielās investoru intereses dēļ akciju sadale bija īpaši sarežģīta, taču cilvēku vēlme iesaistīties uzņēmuma nākotnes veidošanā vērtējama atzinīgi. Interese par “Hepsor” akcijām bija liela un daudzkārt pārsniedza mūsu cerības. Esam ļoti gandarīti un pateicīgi visiem investoriem par viņu ieguldījumu. Šo negaidīti labo rezultātu un piesaistīto kapitālu uzņemam ar lielu atbildības sajūtu.”

Uzņēmuma uzraudzības padomes priekšsēdētājs Andress Parloja (Andres Pärloja) atklāj:  ”Rezultāts, kas pārsniedza visas cerības, liecina, ka “Hepsor” uz izaugsmi vērstās ambīcijas ir pamanītas. Investori ir devuši skaidru mandātu šo ambīciju īstenošanai. Nekustamo īpašumu biznesā nekas nenotiek vienas dienas laikā, bet ilgtermiņā nav šaubu – tā ir aktīvu klase, kurā vajadzētu iesaistīties katram investoram.”

Ar iegūtajiem līdzekļiem plānots finansēt jaunus nekustamo īpašumu attīstības projektus. Šobrīd uzņēmuma attīstības portfelī ir 22 attīstības projekti ar kopējo platību 140 000 km2.

Paredzams, ka akcijas tiks pārskaitītas uz ieguldītāju vērtspapīru kontiem 2021. gada 24. novembrī. Savukārt “Nasdaq Tallinn” biržas galvenajā sarakstā “Hepsor” akciju tirdzniecība tiks uzsākta aptuveni 2021. gada 26. novembrī.

“Hepsor” ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Igaunijā, kas aktīvi attīstās arī Latvijas tirgū. 2020. gadā “Hepsor” grupas pārdošanas ieņēmumi Latvijā sasniedza 4,9 miljonus eiro, veidojot gandrīz 13% no kopējiem grupas pārdošanas ieņēmumiem.

“Hepsor” ir pirmais attīstītājs Baltijā, kas ieviesis vairākus inovatīvus inženiertehniskus risinājumus, padarot būvētās ēkas energoefektīvākas un tādējādi videi draudzīgākas. Zaļā domāšana un inovācijas ir būtiski uzņēmuma darba elementi. Līdz šim uzņēmums ir izveidojis 40 attīstības projektus, 1 400 jaunas mājas un 23 000 km2 komercplatību.

“Hepsor Group” dibinātāji un īpašnieki ir Andress Parloja (Andres Pärloja) (33,25%), Kristjans Mitts (Kristjan Mitt) (33,25%), Henrijs Lakss (Henri Laks) (16,6%) un finanšu investors Lauri Meidls (Lauri Meidla) (16,9%).

Par “Hepsor”:

Uzņēmums dibināts Igaunijā 2011. gadā, kur līdz šim īstenoti vairāki nekustamā īpašuma projekti dzīvojamā un komercsegmentā. Latvijā “Hepsor” darbību uzsāka 2017. gada nogalē. Sadarbībā ar “Hepsor” saistīto būvniecības uzņēmumu “Mitt&Perlebach” tiek attīstīti vairāki projekti, piedāvājot klientiem iegādāties nekustamos īpašumus dzīvojamā segmentā par kvalitātei atbilstošu cenu.Tuvāko gadu laikā tiks veiktas vērienīgas investīcijas dzīvojamā un komercsegmentā, par ko plašāka informācija tiks sniegta pārskatāmā nākotnē.

Šis materiāls nav paredzēts tiešai vai netiešai publicēšanai vai izplatīšanai Amerikas Savienotajās Valstīs (tostarp tās teritorijā un īpašumos, jebkurā Savienoto Valstu štatā un Kolumbijas apgabalā), Austrālijā, Kanādā, Honkongā, Japānā, Dienvidāfrikā vai jebkurā citā jurisdikcijā, kur šāda darbība ir nelikumīga.

Šis paziņojums ir reklāma, nevis prospekts Regulas (ES) 2017/1129 (“Prospektu regula”) izpratnē vai paziņojums par publisko piedāvājumu. Lai pilnībā izprastu iespējamos riskus un ieguvumus, investoriem nevajadzētu pieņemt nekādus lēmumus par ieguldījumiem šajā paziņojumā minētajos vērtspapīros, izņemot, pamatojoties uz informāciju, kas ietverta Finanšu uzraudzības iestādes apstiprinātajā prospektā. AS “Hepsor” publicēs papildu informāciju par prospekta apstiprināšanu saskaņā ar Prospektu noteikumiem un attiecīgo informāciju darīs pieejamu tīmekļa vietnē (www.fi.ee) un mājaslapā (www.hepsor.ee/investorile). Prospekta apstiprināšana, ko veic Finanšu uzraudzības iestādes, nebūtu jāuzskata par vērtspapīru apstiprināšanu

Papildu informācija:

Martti Krass

SIA “Hepsor” valdes loceklis

martti@hepsor.ee

Atpakaļ

Turpinot izmantot mūsu tīmekļa vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai, kas nepieciešami vietnes pamatfunkciju darbībai un lietotāju preferenču saglabāšanai.