Hepsor logo

Uzsākta publiskā apspriešana Krasta City projekta lokālplānojuma redakcijai

Atpakaļ

2022. gada 20. martā Rīgas domē pieņemts lēmums Nr. 1351 “Par teritorijas starp Krasta ielu, Salu tiltu un Daugavu lokālplānojumaredakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”. Lokālplānojuma izstrādes mērķis ir grozīt Rīgas teritorijas plānojumu, lai radītu priekšnoteikumus sekmīgai uzņēmējdarbībai, attīstot teritoriju kā daudzfunkcionālu A klases biznesa kompleksu ar publiski pieejamu apbūvi un labiekārtotu publisko ārtelpu Daugavas labajā krastā.

Lokālplānojuma risinājumu pamatā ir 2020. gadā rīkotā arhitektūras metu konkursa rezultāti, kur īpaša uzmanība pievērsta ēku arhitektūras veiksmīgai integrācijai pilsētas ainavā. Projekta ietvaros plānots realizēt puskilometru garu promenādi gar Daugavu, kas iedzīvotājiem sniegs iespēju aktīvai atpūtai Daugas krastā, kā arī projekta ietvaros tiks pilnveidota sabiedriskā transporta kustība, gājēju tilts un labiekārtota veloinfrastruktūra. A klases biznesa kompleksu, kas sastāvēs no biroju ēkām un multifunkcionāla centra, kur atradīsies veikali, restorāni un kafejnīcas, kā arī viss nepieciešamais mūsdienu ģimenes vajadzībām – šie ir projektā “Krasta City” plānotie objekti, kas, papildinot viens otru, Rīgā veidos jaunu dzīvesstila kvartālu. Tas Daugavas krastmalai piešķirs jaunu elpu, padarot to par vienu no dzīvākajām pilsētas daļām. Pirmās kārtas būvdarbus plānots pabeigt 2025. gadā.

Vairāk informācijas par publiskās apspriešanas norisi, Rīgas Domes Pilsētas Attīstības Departamenta mājas lapā.

 “Hepsor AS” (www.hepsor.ee) ir viens no visstraujāk augošajiem īpašumu attīstītājiem Igaunijā dzīvojamā un komerciālā nekustamā īpašuma segmentā. Pēdējo desmit gadu laikā “Hepsor” ir uzbūvējis vairāk nekā 1400 mājokļu un 23 000 m2 komercplatību. “Hepsor” bija pirmais nekustamo īpašumu attīstītājs Baltijas valstīs, kurš ieviesa vairākus inovatīvus inženiertehniskos risinājumus, padarot ēkas energoefektīvākas un līdz ar to arī videi draudzīgākas. Uzņēmuma portfelī ir 26 attīstības projekti ar kopējo pārdodamo platību 177 000 m2.

Atpakaļ

Turpinot izmantot mūsu tīmekļa vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai, kas nepieciešami vietnes pamatfunkciju darbībai un lietotāju preferenču saglabāšanai.