Skip to main content

"RUUME arhitekti" – par projektu

Projekta galvenā koncepcija ir veidot spilgtu “vietzīmi” Mārupes pilsētvidē – ideju, kas apvieno pilsētbūvniecisku raksturu ar brīvu iekšpagalmu rekreācijas telpu. Te ir gan sabiedriska un urbāna vide, gan piepilsētai raksturīga mierīga zaļā zona.
Projekta pamatā ir lineāri organizēti četrstāvīgi apjomi, kas ar savienojošām daļām veido apbūves fronti un definētu, aktīvu ielas telpu. Tas ir kā ietvars trīs zaļajiem pagalmiem teritorijas dienvidos, kas pilnībā paredzēti mierīgai rekreācijai un organizēti bez autostāvvietām.
RUUME architects
Ēkas arhitektūras pamatā ir ziemeļniecisks un “svaigs” krāsu savienojums, ko veido gan mierīgie un gaišie toņi, gan spilgtie akcenttoņi. Krāsu niansi un detalziāciju papildina tā paša toņa vienstāvīgais dēļu krāsojums. Savukārt savienojošā daļa ir mierīgs dabīgā koka risinājums.
Ēkai pa perimetru veidoti dzīvžogi, kas skaidri nosaka pirmā stāva dzīvokļu privāto ārtelpu. Vienstāvīgā savienojošā daļa pret ielu – veido telpiski privātāku pagalmu sajūtu, kas nav tik eksponēta pret automašīnām. Visai teritorijai apkārt ir loks, kas izmantojams vakara pastaigām, skrējienam un piekļuvei pie ūdens.
Dzīvokļu plānojumiem raksturīgs dzīvojamo telpu plašums un mazas koridoru platības – tādēļ efektīvi plānojumi. Dzīvojamās istabas veidotas ēkas stūros, kur stiklojums paredzēts no vairākām pusēm, radot telpiski augstvērtīgu efektu. Pirmā stāva dzīvokļi ar priekšdārziņiem un terasēm zemes līmenī – rada privātmājai līdzvērtīgas kvalitātes.
Līva Nordmane
“RUUME arhitekti”
arhitekte, partnere

MĀRUPES DĀRZS – Kontakti

Sazinieties ar mums, lai uzzinātu vairāk!

Olita Mestere

Pārdošanas projektu vadītāja
Lūdzu, ierakstiet savu vārdu
Lūdzu, ierakstiet savu e-pastu.
Lūdzu, ierakstiet savu tālruni
Invalid Input

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy & Terms of Service apply.


Mūsu partneri

Dzīvokļus ir iespējams iegādāties izmantojot Altum programmu mājokļa iegādei.

© 2021 HEPSOR  Privātuma politika